maanantai 14. joulukuuta 2009

Speltti-cantuccinit

Cantuccineihin hurahdimme aikoinaan (kauan sitten) Italiassa, ja niitä onkin sen jälkeen tullut hamstrattua aina kaikenlaisten Italia-teemojen yhteydessä Stockalta ja usein joulun allakin. Mukavan rapeat ja loksahtavat mantelit yhdistettynä rapeisiin kekseihin ovat ainakin omasta mielestäni aivan vastustamaton makuyhdistelmä!

























Monkeyfoodin / Bella Vanillan ohjetta vähän modaamalla lopputulemana oli tällaisia sangen herkullisia ja helppotekoisia suupaloja. Tässä taikinan perustana ovat täysjyvä-spelttijauhot, vähän kookosjauhoakin on mukana. Vaniljasokeria, leivinjauhetta ja suolaa lukuunottamatta ainekset luomua.

Cantuccinit (noin 30-40 kpl)

2 kananmunaa
200 g intiaani/ruokosokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl agavesiirappia
150g täysjyvä-spelttijauhoja
50g täysjyvävehnäjauhoja
30g kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa
200 g kokonaisia, kuorimattomia manteleita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon vaniljasokeri/-uute sekä agave-siirappi.  Sekoita varovasti joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää lopuksi pituussuunnassa halkaistut mantelit.

Muotoile taikinasta kaksi pitkää pötköä leivinpaperille ja paista uunissa noin 25 minuuttia. Sen jälkeen ota uunista pois hetkeksi ja leikkaa pötkö haluamasi levyisiksi kekseiksi. Paista uunissa 10 minuuttia leikkauspinta ylöspäin, käännä ja paista toiseltakin puolelta 5-10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...