torstai 11. maaliskuuta 2010

Nieriää ja höyrytettyjä vihanneksia

Kalat kypsennetään meillä useimmiten uunissa. Höyrytys olisi tietysti optimaalisin vaihtoehto, mutta vasta muutaman kerran on tullut kokeiltua - tottumiskysymys? Uunissa kala kypsyy helposti ja nopeasti ilman suurta vaivannäköä, ja kalalajeja, mausteita ja kastikkeita varioimalla saa loihdittua monenlaisia makuja.

Tällä kertaa uunissa valmistui nieriää mantelikermakastikkeessa. Lisäkkeenä tarjottiin höyrytettyjä vihanneksia, kuten meillä usein nykyään. Etenkin broccolit ovat lasten herkkua ja myös perheen pienimmän helppo syödä itse.

























Nieriää mantelikermakastikkeessa (noin 4 hengelle)

noin 700-800 g nieriäfileitä
2 dl mantelikermaa
mustapippuria
(ruusu/himalajan)suolaa
kuivattua basilikaa
(kuivattua chilipaprikaa)
nori-hiutaleita
tuoretta persiljaa

Poista mahdolliset ruodot fileistä ja ripottele pinnalle mustapippuria ja suolaa.
Kaada päälle mantelikerma ja laita kypsymään 200-asteiseen uuniin noin 20-25 minuutiksi.
Ripottele kypsän kalan päälle nori-hiutaleita, basilikaa, halutessasi chiliä ja koristele lopuksi tuoreella persiljalla.
Tarjoile esim. höyrytettyjen vihannesten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...