maanantai 11. toukokuuta 2015

Raakasuklaa Bounty


Myönnettäköön, että jos "perinteisistä" suklaapatukoista puhutaan, on minunkin suosikkini jo kohta parin vuosikymmenen ajan ollut Bounty. Eipä siis ole ihme, että olen ollut melkoisen täpinöissäni jo pidemmän aikaa blogeihin jatkuvasti putkahtelevista, toinen toistaan houkuttelevammista Raw Bounty -resepteistä!

Ensimmäinen bongaamani ohje taisi olla Vaneljan Kiitos hyvää -kirjassakin mainittu herkulliselta vaikuttava resepti, jossa täytteeseen yllättäen on käytetty mm. keitettyä perunaa. (Resepti löytyy muuten myös ihastuttavan videon muodossa täältä.) Kyseisen kirjan viime joulun alla hankittuani onkin to do -listallani jo pitkään ollut näiden Bountyjen testaaminen. Kuitenkin kuluneen talven ja kevään aikana on siellä sun täällä muuallakin alkanut tulla vastaan erilaisia kiinnostavia raakabounty -reseptejä. Viimeisimpänä taisin tsekata Kahvia & kasvisruokaa -blogin version, jota päädyin sitten lopulta testaamaankin sopivan tilaisuuden tullen.

Nämä Bountyt oli varsin nopea ja helppo tehdä, mikä olikin osasyynä juuri tämän reseptin valitsemiseen tällä kertaa. Aikaa kun ei aina ole kokkailuihin liiemmälti. Täytteestä olisi voinut tulla ehkä hieman sitkeämpi ja kermaisempi (kenties se peruna voisi vaikuttaa tähän positiivisesti?), joten luulenpa että jatkan reseptin tuunailua sopivan tilaisuuden tullen! Joka tapauksessa lopputulos oli varsin hyvä, maku kohdillaan mutta täytyy vain todeta, että pikaistuksissa räpsityt kännykkäkuvat eivät todellakaan tee oikeutta näille herkuille. Suosittelen kuitenkin ilman muuta kokeilemaan, jos kookos ja Bountyt ovat sinun makuusi!



Raakasuklaa Bounty (noin 25-30 pientä palaa)

Täyte:
2,5 dl jääkaapissa ollutta, kovettunutta kookosmaitoa
5 dl kookoshiutaleita
3 rkl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
1 tl aitovaniljauutetta

Raakasuklaa-kuorrutus:
1-1,5 dl kaakaovoita
1 dl kookosöljyä
0,5-1 dl kaakaojauhetta riippuen siitä, kuinka tummaa suklaat haluat
0,5 dl hunajaa
ripaus suolaa

Laita kookosmaito/kerma, kookosöljy ja hunaja kattilaan ja kuumenna matalalla lämmöllä, kunnes kookoskerma muuttuu juoksevaksi. Lisää vaniljauute. Nosta levyltä ja lisää joukkoon kookoshiutaleet. Sekoita ja vuoraa matala esim. suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Painele massa tiiviisti vuokaan reunoja myöten. Laita pakkaseen jähmettymään.

Valmista sillä välin raakasuklaa:

Kuumenna kaakaovoi, kookosöljy ja hunaja miedolla lämmöllä vesihauteessa. Lisää sitten kaakaojauhe ja suola. Jäähdyttele välillä sekoittaen.

Leikkaa täyte haluamasi kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä. Kasta palat haarukalla raakasuklaaseen. Kannattaa antaa suklaaseoksen hieman kovettua ja tehdä myös kuorruttaminen useammassa erässä. Itse huomasin, että suklaasta tuli aavistuksen liian "nestemäistä", joten ehkä kaakaovoita olisi voinut olla enemmän. 


Halutessasi voit koristella palat esim. kookoshiutaleilla tai -lastuilla. Siirrä ne lopuksi hetkeksi pakkaseen tai jääkaappiin jähmettymään. Nauti esim. kahvin tai teen kaverina!

Jos haluat täysin vegaaniset Bountyt, käytä makeutukseen hunajan sijasta esim. agave-siirappia.

Makoisaa viikkoa! Mikä on sinun lempparisuklaatasi itse tehtynä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...